Дуда про ракету, що впала у Польщі: Швидше за все, це була українська ППО

Читать на русском
Польща не має доказів, що на території їхньої країни впала саме російська ракета. Попередньо, це була ракета С-300, яку використовували сили оборони України.
фото PAP

Польща не має доказів, що на території їхньої країни впала саме російська ракета. Це не виглядає як напад росії. Попередньо, впала ракета С-300, яку використовували сили оборони України.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда, пише tvn24.pl.

Тільки рф своїми ракетними атаками винна в ексцесах в інших країнах – Подоляк про ситуацію в ПольщіМихайло Подоляк заявив, що росія перетворила східну Європу на непередбачуване поле бою. І коли вона завдає масованого ракетного удару по Україні застарілою радянською зброєю, трагедія рано чи пізно відбувається і на територіях інших держав.

«Це не був напад на Польщу, у нас немає доказів того, що ракета була запущена росією», - сказав він.

Дуда додав, що на Польщу впала ракета С-300 і, ймовірно, це була ракета, яка «використовується українськими силами оборони», яка запускалася, щоб відбити російські ракетні атаки.

За словами прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького, зібрані докази, а також американські дані показують, що це був нещасний випадок.

При цьому президент Польщі наголосив, що у цій трагедії винна росія.

Нагадаємо, 15 листопада росія випустила по всій території України близько 100 ракет. Одна ракета впала в прикордонному районі Польщі, внаслідок чого загинули двоє людей.

Сьогодні у Польщі відбудеться засідання РНБО, також розглядають можливість задіяти статтю 4 Договору про НАТО.

Звідки було запущено ракету російського виробництва, поки невідомо. Але, за інформацією ЗМІ, літак НАТО у повітряному просторі Польщі відстежив траєкторію ракети.

Міністерство оборони росії назвало ситуацію «навмисною провокацією».

Президент Володимир Зеленський наголосив, що російський терор не обмежується Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: