Росіяни не змогли знищити жодної установки HIMARS в Україні – Пентагон

Читать на русском
Всього США передали Україні 20 високомобільних артилерійських ракетних систем, які вилучили зі своїх запасів.
фото: dw.com

У Пентагоні заявили, що країні-агресору не вдалося знищити жодної з переданих Україні пускових установок HIMARS.

Про це повідомляє Politico, з посиланням на високопоставленого чиновника Пентагону.

«За словами високопосадовця Міністерства оборони США, який побажав залишитися невідомим, щоб дати відверту оцінку війні, Москва не змогла знищити жодної з пускових установок HIMARS на сьогоднішній день», - йдеться у повідомленні.

Стало відомо, коли США передадуть Україні перші системи ППО NASAMSМіністерство оборони США наполегливо працювало над переданням відповідного озброєння. NASAMS забезпечить захист від російських атак на середній та дальній дистанції.

Як зазначається, всього США передали Україні 20 високомобільних артилерійських ракетних систем, які вилучили зі своїх запасів і які змінили правила гри в плані здатності Києва націлюватись на російську оборону.

Однак, за словами чиновника, Україна все ще потребує значної кількості артилерії для майбутньої боротьби. Витрати у цій війні високі: Україна випускає 4000-7000 артилерійських снарядів щодня, в той час як росія - 20 000 на день.

Нагадаємо, у жовтні ЗСУ отримали ще чотири американські реактивні системи залпового вогню HIMARS.

США напередодні оголосили про новий пакет військової допомоги для України у розмірі 275 мільйонів доларів.

Також стало відомо, що Служба безпеки України затримала агента росії, який шпигував за позиціями HIMARS та далекобійних гаубиць М777 на південному напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: