У ЄС розповіли, за якої умови розморозять 300 млрд євро Центробанку рф

Читать на русском
Європейський союз може розморозити 300 млрд євро резервів Центрального банку російської федерації. Однак для цього необхідно виконати одну умову.
Getty Images

Європейський союз може розморозити 300 млрд євро резервів Центрального банку російської федерації. Однак для цього необхідно виконати одну умову.

Про це заявив єврокомісар Дідьє Рейндерс, передає DPA.

Варто зауважити, що станом на 29 жовтня в ЄС заморожено російських активів на суму у понад 17 млрд євро в рамках санаційного пакета. Під заморозку потрапили також 300 млрд євро з валютних резервів Центробанку росії. Ці активи готові розблокувати, якщо росія добровільно приєднається до відновлення України.

Санкції проти росії: які обмеження ЄС впровадив проти агресора з початку війниПро найважливіші санкції проти росії, які запровадив Європейський Союз – на інфографіці Слово і діло

«На мій погляд, ці 300 млрд євро як мінімум можна зберегти як гарантію доти, поки Росія добровільно не візьме участь у відновленні України», – зауважив єврокомісар.

Нагадаємо, згідно з даними Європейської комісії, в рамках санкцій проти Росії за її агресію в Україні за обсягом заморожених активів в Європейському Союзі лідирують шість країн - Німеччина, Франція, Австрія, Ірландія, Бельгія і Люксембург. Вони заморозили найбільше активів рф.

Також повідомляли, що міжвідомча робоча група з питань реалізації державної санкційної політики запропонувала РНБО внести до списку санкцій ще понад 1000 представників російського керівництва, які причетні до вторгнення в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: