У США можуть перевірити бізнес Маска щодо загроз нацбезпеці – Bloomberg

Читать на русском
В адміністрації президента США Джо Байдена не виключають можливість перевірки на відповідність умовам нацбезпеки деяких із підприємств Ілона Маска.

В адміністрації президента США Джо Байдена не виключають можливість перевірки на відповідність умовам нацбезпеки деяких із підприємств Ілона Маска, в тому числі угоду на купівлю Twitter за $44 млрд супутниковою мережею Starlink компанії SpaceX.

Про це повідомляє видання Bloomberg із посиланням на своїх співрозмовників.

Жертва пропаганди чи профан у політиці: що Ілон Маск говорив і що зробив для УкраїниІлон Маск підірвав Twitter своїм планом щодо закінчення війни в Україні. Що мільярдер раніше говорив та чим допомагав Україні – на інфографіці.

Як зазначає ЗМІ, офіційним особам США не сподобалися нещодавні погрози Маска припинити постачання супутникової служби Starlink в Україну і те, що чиновники вважають все більш дружньою позицію мільярдера щодо росії.

Також американські чиновники стурбовані планами Маска щодо покупки Twitter із групою іноземних інвесторів.

За словами співрозмовників видання, обговорення все ще перебуває на ранній стадії. Наголошується, що зараз чиновники в уряді США та розвідці зважують доступні інструменти, які б дозволили федеральному урядові перевірити підприємства Маска.

Одна з опцій полягає в тому, аби через закон, що регулює Комітет із іноземних інвестицій у США, перевіряти угоди та операції Маска щодо ризиків для національної безпеки.

Одним із елементів угоди з Twitter на $44 млрд є присутність іноземних інвесторів у консорціумі Маска. До групи входять принц Аль-Валід бін Талал із Саудівської Аравії, криптобіржа Binance, заснована та керована уродженцем Китаю та фонд національного добробуту Катару.

Раніше Маск назвав суму щомісячних видатків на обслуговування Starlink в Україні.

Нагадаємо, зі ЗМІ стало відомо, що компанія SpaceX звернулася до Міністерства оборони США із проханням профінансувати послуги супутникових інтернет-терміналів Starlink в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: