Росіяни забороняють виїзд з окупованих територій – є загроза «мобілізації» в армію рф

Читать на русском
Російські окупанти закривають канали евакуації з тимчасово окупованих територій. Через це існує загроза примусової мобілізації українських чоловіків в армію ворога.
Ілюстративне фотоФото – Censor.net

Російські загарбники перекривають канали для виїзду людей з тимчасово окупованих територій України. Таким чином, люди стають заручниками ворога, а чоловіки можуть потрапити під примусову «мобілізацію».

Про це повідомила міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі національного телемарафону.

«Так, на жаль, зараз така ситуація є. Дійсно, у Василівці вже скупчилось близько 1,5 тисяч автомобілів, і їх не випускають. Зокрема, з Херсонської області за вчора вдалось врятуватись лише 11 людям – це дуже мало, у порівнянні, до прикладу, тиждень тому було по 600-700 у день», – зазначила вона.

На Херсонщині рф посилила фільтраційні заходи: затримують фермерів та волонтерівНа Херсонщині окупанти ще більше посилили фільтраційні заходи – затримують волонтерів та тих, кого підозрюють у розповсюдженні листівок, а також фермерів, які відмовляються від співпраці.

За її словами, мешканців постійно закликали евакуюватися, адже розуміли, що ворог перекриватиме шляхи. Станом на сьогодні немає гуманітарних та евакуаційних коридорів.

Верещук наголосила, що є загроза того, що українських чоловіків на тимчасово окупованих територіях можуть примусово «мобілізувати» в російську армію.

«Це вже відбувається, у нас є дані щодо тих, хто займається примусовою мобілізацією, хто віддає такі злочинні накази, хто робить все, щоб незаконно мобілізувати українських громадян. Звичайно, всі ці дані будуть додані до доказової бази, а потім винні понесуть покарання», – підсумувала міністр.

Нагадаємо, що російські загарбники максимально ускладнили виїзд з окупованої Херсонщини. Військові ввели «спеціальні дозволи».

Також 2 жовтня повідомили, що через небезпеку наразі неможливий виїзд евакуаційного транспорту та волонтерів із Запоріжжя до захоплених територій. Рада оборони області відпрацьовує більш безпечний алгоритм випуску транспорту на ТОТ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: