Зеленський: Енергетичний терор рф – це ознака відчаю

Читать на русском
Володимир Зеленський назвав енергетичний терор росії ознакою відчаю. Він закликав посилити співпрацю з партнерами, щоб подолати агресора.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що удари рф по енергетичній інфраструктурі України є ознакою відчаю. Він закликав посилити співпрацю з партнерами, щоб подолати російський терор.

Про це глава держави заявив у новому відеозверненні.

За його словами, російські окупанти скоюють більше злочинів, ніж інші терористи. Зокрема, президент нагадав про радіаційний та енергетичний терори, а також терор голодом.

Енергетичний терор росії: чи загрожують удари столичним енергостанціямПро те, чи загрожують російські ракетні атаки енергетичним об'єктам Києва та Київської області - в матеріалі Слово і діло

«Досі немає офіційного визнання Росії державою – спонсором тероризму. Досі громадяни держави-терориста можуть їздити у Європу, щоб відпочити й на шопінг, досі можуть отримувати європейські візи, і ніхто не знає, чи немає серед них катів або вбивць, які щойно повернулися з окупованої території України», – наголосив Зеленський.

Він заявив, що удари по енергетичній інфраструктурі України – це ознака відчаю тих, хто розпочав цю війну. Таким чином рф реагує на розгром своїх сил у Харківській області. Крім того, агресор намагається завадити експорту електрики до Європи.

«Маємо ще посилити нашу співпрацю, щоб подолати російський терор. Треба визнати Росію державою-терористом. Посилити санкції – потрібен восьмий санкційний пакет ЄС. Збільшити допомогу Україні, і передусім прискорити надання систем ППО», – додав президент.

Крім того, Зеленський подякував рятувальникам, які ліквідували наслідки ворожих обстрілів енергетичної інфраструктури, а також захисникам, які деокуповують українські території та збивають російські ракети.

Нагадаємо, що увечері 11 вересня рф вчинила масову ракетну атаку проти української енергетичної інфраструктури. Зокрема, обстріляли об'єкти Харківської ТЕЦ-5, Зміївської ТЕЦ в Харківській області, а також Павлоградської ТЕЦ-3 в Дніпропетровській області, пошкодили також Кременчуцьку ТЕЦ.

Без води та світла залишилися Харківська, Полтавська, Дніпропетровська і частково Запорізька області. У трьох областях пошкодження оперативно усунули.

12 вересня росія повторила удар по Харкову. Через це у місті були відсутні електропостачання та вода.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: