Білорусь під час навчань працюватиме над захоплення частини України – Генштаб

Читать на русском
Білоруські військові планують організувати військові навчання у період з 8 до 14 вересня. Ймовірно, вони будуть проводити тренування звільнення територій.
Фото TUT.BY

Білоруські військові планують організувати військові навчання у період з 8 до 14 вересня. Ймовірно, вони будуть проводити тренування «звільнення» територій.

Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

За його словами, не виключено, що під «звільнення» територій, мається на увазі захоплення частини прикордонних областей України. У навчаннях візьмуть участь російські військові і країни ОДКБ.

Лукашенко заявив, що в Україні «найближчим часом буде розв'язка»Лукашенко заявив, що війна в Україні наближається до розв'язки, і нібито росія зазнати поразки не може.

«8-14 вересня в Білорусі заплановано проведення командно-штабного навчання, в ході якого основна увага ймовірно буде приділятися питанням ведення маневреної оборони з подальшим переходом в контрнаступ зі звільненням території, тимчасово захопленої противником. Особливостями даного навчання є наступне: вперше відпрацьовується питання звільнення тимчасово окупованих територій, проведення контрнаступу і вихід на державний кордон», – зазначив Громов.

У Генштабі наголошують, що українські військові готові до будь-якого розвитку подій під час цих навчань.

Нагадаємо, у Білорусі перебуває приблизно тисяча російських військових, при цьому з білоруської території зберігається загроза ракетних ударів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: