Росія посилює угруповання своїх військ на Донецькому напрямку – Генштаб

Читать на русском
Росія посилює угруповання військ на Донецькому напрямку. Окупанти намагаються втримати тимчасово захоплені райони Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей.
Укрінформ

Росія посилює угруповання військ на Донецькому напрямку. Окупанти намагаються втримати тимчасово захоплені райони Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін немає.

На Сіверському напрямку окупанти обстріляли з артилерії райони населених пунктів Грем’яч Чернігівської області та Нововасилівка, Бачівськ, Старикове, Піски і Миропільське Сумської області.

На Слобожанському напрямку загарбники продовжують ведення бойових дій задля утримання раніше зайнятих рубежів.

На Харківському напрямку окупанти обстріляли із мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони Долини, Адамівки, Харкова, Хрестища, Байрака, Олександрівки, Мазанівки, Удів, Борщової, Великої Комишувахи, Світличного, Костянтинівки та Руської Лозової. На Слов’янському напрямку продовжуються обстріли неподалік Пришиба, Гусарівки та Краснопілля.

На Донецькому напрямку російські війська посилюють угруповання військ на Курахівському напрямку шляхом перегрупування окремих підрозділів.

На Краматорському напрямку обстрілу зазнали райони Богородичного, Слов’янська, Григорівки, Спірного, Переїзного та Виїмки. Крім цього, загарбники використали авіацію біля Григорівки та Пришиба.

На Бахмутському напрямку обстріл вівся з танків, ствольної та реактивної артилерії поблизу Бахмута, Соледара, Білогорівки, Зайцевого і Кодеми. Ракетний удар завдали по району міста Костянтинівка.

«Наступальними діями загарбники намагалися просунутися у напрямках Зайцевого, Веселої Долини та Бахмута, успіху не досягли, відійшли. З декількох напрямків одночасно противник намагається встановити контроль над населеним пунктом Кодема, тривають бої», – додають у Генштабі.

На Авдіївському напрямку росіяни здійснювали мінометні та артилерійські обстріли неподалік Марʼїнки, Веселого, Опитного та Новомихайлівки. А також намагалися покращити тактичне положення у напрямках Опитного, Авдіївки, Первомайського і Красногорівки. Відомо, що загарбники зазнали значних втрат та відступили.

На Новопавлівському напрямку окупанти обстрілювали території поблизу Павлівки, Пречистівки, Новоукраїнки та Новополя.

На Запорізькому напрямку завдали вогневого ураження по обʼєктах в районах населених пунктів Новопрокопівка, Роботине, Червоне, Гуляйполе, Новоандріївка, Залізничне, Копані, Зелене Поле, Полтавка, Малі Щербаки, Кам’янське, Оріхів, Степове та Ольгівське. Ворожа авіація діяла неподалік Новоданилівки та Новосілки.

На Південнобузькому напрямку окупанти обстрілювали райони населених пунктів Олександрівка, Новоселівка, Любомирівка, Степова Долина, Новогригорівка, Киселівка, Широке, Первомайське, Калинівка, Андріївка, Лозове, Шевченкове, Білоусове, Зарічне, Князівка, Ольгине та Зеленодольськ. Крім цього, завдали авіаударів біля Андріївки, Давидового Броду, Осокорівки та Потьомкиного. Ракетними ударами ворог продовжує нищити цивільні об’єкти міста Миколаєва.

Раніше повідомляли, що російська військова авіація не залітає до зони ураження систем української ППО вже з кінця весни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: