Хасидів знову закликали не їхати на Рош-ха-Шана в Україну

Читать на русском
СБУ та поліція рекомендують паломникам-хасидам все ж таки не їхати в українське місто Умань на Рош-ха-Шана.

СБУ та Національна поліція рекомендують паломникам-хасидам утриматися цього року від візиту до українського міста Умань на святкування Рош-ха-Шана.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Хасиди в Умані: скільки паломників щорічно приїжджають в УкраїнуСкільки паломників щорічно приїжджають в Україну на святкування єврейського нового року, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

«Таке рішення ухвалено спільно із правоохоронними структурами Ізраїлю та іншими відповідальними органами української влади. Це пов'язано з високою ймовірністю ракетних обстрілів та дій російської сторони, спрямованих на дестабілізацію міжнаціональних відносин та заподіяння шкоди міжнародному іміджу України», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці ретельно перевіряють наявну інформацію щодо можливих загроз перебування паломників в Україні. Особлива увага зосереджена на антитерористичній захищеності об'єктів паломництва та маршрутів пересування віруючих.

«Водночас, незважаючи на всі заходи безпеки, росія може використати приїзд та масове скупчення паломників для влаштування провокацій», - вважають у СБУ.

Тим, хто все ж таки зважиться здійснити паломництво, силовики нагадують: неухильно дотримуватись вимог режимних заходів: комендантської години, сигналів повітряної тривоги, а також виконувати всі вказівки представників правоохоронних органів.

Нагадаємо, в Україні вже попереджали хасидів, що не зможуть повністю гарантувати їхню безпеку через війну.

Незважаючи на це, деякі паломники вже прибули до Умані.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: