Розбір завалів двох будинків у Харкові: всього жертв 17, поранених понад 40

Читать на русском
Ракетні удари по гуртожиткам у Харкові. Станом на зараз загинули 17 людей, у тому числі 12-річна дитина, поранено 42 особи.

Харківські рятувальники сьогодні увесь день розбирали завали гуртожитків у Салтівському та Слобідському районах, по яких вдарили ракетами російські війська. З-під зруйнованих будівель діставали загиблих та поранених.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у Telegram увечері 18 серпня.

В ОПУ порівняли руйнування Харкова зі знищенням Грозного та АлеппоЩоденні обстріли Харкова з боку росії схожі на знищення Грозного у 1995 році, Алеппо – у 2016 році.

«Протягом дня рятувальники розбирали зруйновані будинки. На жаль, з-під завалів витягли тіла ще 7 загиблих. Таким чином, станом на зараз у Харкові загинули 17 людей, у тому числі хлопчик 2009 року народження, поранено 42 особи», - написав він.

Слобідський район: 4 загиблих, 22 поранених.

Салтівський район: 13 загиблих, 20 поранених.

У Краснограді через ракетний удар кількість загиблих не змінилася – двоє людей. Поранено троє.

«У Краснограді від рук росіян у власному будинку загинули подружжя. Їхня 12-річна дочка була викинута вибуховою хвилею з будинку у двір і отримала серйозні поранення. Вона доставлена ​​до Харкова, де медики надають їй необхідну допомогу. Крім того, у Краснограді ще 2 поранені», - повідомив глава ОВА.

У п'ятницю, 19 серпня, у Харкові та Краснограді оголошено жалобу.

Нагадаємо, за добу Харків пережив масовані ракетні удари з боку росії. Увечері 17 серпня російська ракета, ймовірно, «Іскандер», влучила у триповерховий житловий будинок в Салтівському районі. Будинок майже повністю зруйнований, сталася масштабна пожежа.

Вранці 18 серпня одна з ракет влучила у гуртожиток у Слобідському районі. Відомо про трьох загиблих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: