Справа щодо катастрофи MH17: стало відомо, коли суд у Нідерландах оголосить рішення

Читать на русском
Суд у Нідерландах 17 листопада оголосить рішення у справі про катастрофу рейсу MH17 на Донбасі. У справі четверо обвинувачених.

Суд у Нідерландах, який розглядає справу про катастрофу рейсу MH17 Malaysia Airlines над Донбасом у 2014 році, винесе свій вердикт 17 листопада.

Про це повідомляє Reuters.

Посадка в Гаазі: чим закінчиться для Росії процес щодо МН17Перебіг судових слухань вказує на те, що Росія не зможе перекласти відповідальність за катастрофу на Україну.

Як заявили в прокуратурі, підсудні – українець та троє росіян – які перебувають на волі, допомогли доставити ракетну систему «Бук», яку проросійські сепаратисти використали для запуску ракети літаком 17 липня 2014-го. Загинули усі 298 людей на борту.

Адвокати Олега Пулатова, єдиного підсудного, котрий вирішив брати участь у процесі, стверджують, що суд був «несправедливим», а прокуратура належним чином не розглянула альтернативні версії причини авіакатастрофи чи причетності Пулатова.

Інших підозрюваних – Ігоря Гіркіна, Сергія Дубинського та громадянина України Леоніда Харченка – судять заочно. Пулатов, хоч він також перебуває на волі, не вважається підсудним заочно, оскільки його інтереси представляють адвокати.

Нагадаємо, судовий процес у справі про катастрофу MH17 на Донбасі завершився 10 червня.

Раніше стало відомо, що прокуратура запросила для всіх обвинувачених довічне ув'язнення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: