Вбивство полонених в Оленівці: сім цілей, які переслідувала росія

Читать на русском
Центр стратегічних комунікацій виділив сім цілей, які переслідували окупанти, знищуючи українських полонених в Оленівці.
Укрінформ

Центр стратегічних комунікацій виділив сім цілей, які переслідували окупанти, знищуючи українських полонених в Оленівці.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

«Заяви російської сторони про буцімто український обстріл барака системами M142 HIMARS і демонстрація уламків ракети, нібито знайдених на місці вбивства, є свідомою брехнею та фабрикуванням доказів», – йдеться у повідомленні.

У Центрі стратегічних комунікацій зазначають, що непричетність HIMARS легко довести, адже кожен постріл і ціль влучання надійно документуються. Крім того, інформація про перебування військовополонених з «Азовсталі» в Оленівці була публічною, тому ЗСУ не мали мотиву здійснювати атаку.

Знищення українських полонених в Оленівці: що відомо на даний моментМасова загибель українських військовополонених в Оленівці, яку вже почали порівнювати з Катинню, сколихнула як українське суспільство, так і союзників України за кордоном

Наголошують, що є достатні підстави стверджувати, що вбивство військовополонених в Оленівці було умисним. Додають, що такі дії окупантів мали наступні сім цілей:

  • дискредитацію політичного керівництва України фальшивими звинуваченнями у «злочинному наказі» та хибності політичного рішення про здачу в полон гарнізону «Азовсталі».
  • дискредитацію ЗСУ фальшивими звинуваченнями у виконанні «злочинних наказів» або ж у професійній некомпетентності у визначенні й точності ураження цілей;
  • дискредитацію західних постачань зброї для України;
  • приховану страту військовослужбовців полку «Азов»;
  • знищення свідків та жертв катувань українських військовополонених;
  • деморалізацію українського суспільства шокуючою новиною;
  • для підриву бойового духу ЗСУ і волі до спротиву. (Злочин вчинено одночасно з поширенням відео про садистську розправу над українським полоненим).

Нагадаємо, що російське посольство у Великій Британії закликало до жорстокої розправи над бійцями батальйону «Азов». У МЗС України відреагували та зазначили, що подібний заклик не відрізняє російських дипломатів від військових їхньої країни. Всі вони мають відповісти за свої злочини.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: