Президент Литви прибув до Києва

Читать на русском
Президент Литви Гітанас Науседа прибув із візитом до Києва, де виступить у Верховній раді та зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським.

У День державності України президент Литви Гітанас Науседа прибув із візитом до Києва, де виступить у Верховній раді та зустрінеться із президентом України Володимиром Зеленським.

Про це він повідомив у Twitter у четвер, 28 липня.

Литва визнала вивезення українців до росії депортацією українського народуСейм Литви ухвалив резолюцію, в якій визнав вивезення українців до росії депортацією, спрямованою на знищення української ідентичності.

«Щойно приїхав до Києва. Цього особливого дня, коли Україна вперше відзначає День Державності, виступлю перед українським народом у Верховній Раді. Також зустрінуся з президентом України Володимиром Зеленським, вручу йому орден Вітовта Великого – найвищу державну нагороду Литви», - написав Науседа.

Нагадаємо, президент Литви Гітанас Науседа вважає, що розрив економічних зв'язків з росією виявився правильним кроком Вільнюса на тлі шантажу державою-агресором країн Заходу і закликав їх наслідувати литовський приклад.

При цьому в російській держдумі запропонували скасувати визнання незалежності Литви після того, як Литва визнала вивезення українців до росії депортацією українського народу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: