Група кредиторів України дозволила відстрочити обслуговування боргу – заява

Читать на русском
Група західних кредиторів України погодилася відстрочити до кінця 2023 року виплати за боргами. Інших кредиторів, а також власників облігацій закликають зробити те саме.
Слово і діло

Група кредиторів України (Канада, Франція, Німеччина, Японія, Велика Британія та США) погоджується відстрочити виплати з обслуговування боргу України.

Про це йдеться у заяві на сайті Міністерства фінансів Німеччини.

Як змінювався зовнішній та державний борг УкраїниЯк змінювалася динаміка зовнішнього та державного боргу України, а також світовий борг, дивіться на інфографіці.

«У цих виняткових обставинах і визнаючи зразковий послужний список України з обслуговування боргу на сьогодні, члени Групи кредиторів України підтримують це клопотання про згоду та наполегливо рекомендують власникам облігацій дати згоду на запит України», – йдеться у заяві.

Крім того, офіційні двосторонні кредитори України мають намір забезпечити узгоджене зупинення обслуговування боргу України з 1 серпня 2022 року до кінця 2023 року, з можливістю продовження на рік.

«Ми також наполегливо закликаємо всіх інших офіційних двосторонніх кредиторів якнайшвидше досягти домовленості з Україною про припинення обслуговування боргу», – наголошується в заяві.

Нагадаємо, з постанови Кабміну випливає, що Україна звернеться до власників облігацій зовнішніх державних позик із проханням про відстрочення погашення виплат та відсоткового доходу на 24 місяці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: