Відновлення інфраструктури України: скільки шкіл, будинків та лікарень потрібно відбудувати

Читать на русском

В Україні через російське вторгнення доведеться відновлювати близько 40 000 об'єктів. Серед них – майже 400 шкіл, близько 300 садків, 300 лікарень та об'єкти ЖКГ.
гімназія у Харкові після ракетного ударуфото Суспільне

В Україні розробили план Fast Recovery – проект поновлення критично важливої ​​інфраструктури, яку зруйнували російські окупанти. На сьогодні загальні збитки України від російських ударів вже перевищують 700 млрд. доларів.

Уряд представив Fast Recovery на конференції у Лугано 5 липня. Докладно про план розповів заступник голови Офісу президента України Кирило Тимошенко.

Зеленський: Відновлення України потрібно не відкладати на «після війни», а вести вже заразПотрібно також готувати до нового навчального року школи та університети. Потрібно готуватися до складної зими. І все це робити треба в умовах постійної загрози з боку росії

Fast Recovery – проект відновлення критично важливої ​​пошкодженої інфраструктури. Загальний його бюджет становить близько $17,4 млрд.

За даними ОПУ, зараз на деокупованих територіях необхідно відновити близько 40 тисяч об'єктів. Серед них - близько 400 шкіл, близько 300 садків, 300 лікарень, а також об'єкти ЖКГ (водопостачання, газопостачання, теплопостачання та електропостачання).

Решта об'єктів – це житлова інфраструктура. В основному це багатоповерхівки та приватні будинки, щоб люди могли повернути своє житло.

На сьогодні поверхова оцінка збитків України від російських ударів уже перевищує $700 млрд.

«Очевидно, що цифра зросте – оскільки війна продовжується. Звичайно, відновлення такого рівня потребує нових стандартів та інституційних гарантій прозорості. Ми хочемо, щоб в Україні було реалізовано найкращий світовий досвід. Основні засади, на які ми спираємось – це безпека, технологічність, дотримання екологічних стандартів, впровадження «зелених» технологій, безбар'єрність, прозорість, а також максимальне залучення проектів в економіку України», – наголосив Тимошенко.

Нагадаємо, на конференції у Лугано Україна презентувала план відновлення країни, передбачений на десять років.

Глава Кабміну Денис Шмигаль озвучив прямі збитки інфраструктури України внаслідок повномасштабної агресії Росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: