Комітет Ради схвалив законопроект щодо легалізації коноплі

Читать на русском
Комітет Ради з питань охорони здоров'я у вівторок, 14 червня, схвалив законопроект щодо легалізації медичного каннабісу.

Комітет Ради з питань охорони здоров'я у вівторок, 14 червня, схвалив законопроект щодо легалізації медичного каннабісу.

Відповідне рішення було ухвалене під час засідання комітету парламенту.

За законопроект проголосували 9 членів комітету із 10 присутніх.

Питання Зеленського №4 про легалізацію медичного канабісу: світовий досвідКанабіс повністю легалізований в Канаді та Уругваї. Крім України, повністю заборонено вживання канабісу в Білорусі, Вірменії, Угорщині, Азербайджані, Китаї.

Нагадаємо, 7 червня, уряд підтримав використання рослин роду конопель (Cannabis) у медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності.

У липні 2021 року Верховна рада не змогла ухвалити за основу законопроект, яким пропонувалося дозволити в Україні медичний канабіс. Тоді нардепам забракло голосів, документ відправили на доопрацювання.

Раніше МОЗ закликало нардепів ухвалити законопроект президента Володимира Зеленського, який дозволить дати доступ хворим до медичного каннабісу та регулює його звернення в країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: