Україна домовляється про імпорт скрапленого газу з США

Читать на русском
Озвучена можлива сума контракту - передбачається, що Україна має намір придбати у США газ на суму до восьми мільярдів доларів
Юрій Вітренкоnaftogaz.com

Україна планує забезпечити проходження опалювального сезону 2022-2023 років за рахунок імпорту скрапленого природного газу з США. Зараз йдуть переговори з цього питання.

Про це розповів керівник «Нафтогазу» Юрій Вітренко в ефірі Bloomberg TV.

Вітренко нагадав, що газові контракти України та росії повністю розірвані у 2015 році. Однак зараз Україна купує газ на європейському ринку; зараз там велика частина газу поки ще має російське походження. Для України це неприйнятно.

30 років Незалежності: як змінювалася вартість комунальних послугЯк за часів незалежності України зросли тарифи на газ, електроенергію і холодну воду – на інфографіці.

«Оскільки ми виступаємо за повне ембарго на російський газ, то вважаємо, що газ із США є найкращою альтернативою» - підсумував він.

Подробиці переговорів поки невідомі. Однак озвучена можлива сума контракту - передбачається, що Україна має намір придбати у США газ на суму до восьми мільярдів доларів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в України є реальна можливість повністю відмовитися від імпорту газу шляхом розвитку власного видобутку блакитного палива і виробництва біогазу.

Тим часом 3 червня Кабінет міністрів України прийняв рішення зафіксувати ціни на природний газ для теплоелектроцентралей та інших виробників теплової енергії в Україні. Тепер вони отримуватимуть газ за ціною в 7,4 тисячі гривень за 1000 кубометрів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: