У МЗС України висловилися щодо підготовки фейкових «референдумів» на півдні країни

Читать на русском
МЗС відреагувало на підготовку російськими окупантами так званих референдумів у Херсонській області.

Міністерство закордонних справ України відреагувало на підготовку російськими окупантами так званих референдумів на частково окупованих територіях півдня країни.

Заяву оприлюднила пресслужба відомства 21 квітня.

Жодних фейкових «ХНР»: в ОПУ запевнили щодо наявності стратегії деокупації півдня УкраїниНа Херсонщині не буде ні заморозки конфлікту, ні тимчасової окупації, ні будь-яких псевдореспублік.

«Російські загарбники продовжують підготовку так званих референдумів на тимчасово окупованих територіях півдня України. Рф фактично йде тим самим шляхом, що і в 2014 році в Луганській та Донецькій областях», - сказано в повідомленні.

У відомстві наголосили, що населення окупованих територій не підтримує злочинні дії російських окупантів і продовжує чинити опір.

Як заявили в МЗС, саме небажання українців підкоритися загарбникам змусило москву розпочати підготовку до неприхованої фальшування результатів «голосування» щодо створення так званих «народних республік».

«Згідно з нормами міжнародного права та законодавства України, результати цих псевдореферендумів будуть юридично нікчемні. Україна та весь цивілізований світ ніколи не визнають ці протиправні та злочинні рішення Росії», - підсумували в міністерстві.

Нагадаємо, окупанти вирішили прискорити проведення на Херсонщині фейкового «референдуму» і вже назвали дату.

Раніше росія планувала провести незаконний «референдум» у Херсонській області на початку травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: