За найкращих сценаріїв на повернення РФ до рівня споживання 2021 року підуть десятиліття – економіст

Читать на русском
Професор Чиказького університету і Вищої школи економіки РФ Сонін вважає, що Росія потребуватиме 20-30 років на відновлення попереднього рівня життя.
Рублі в кровіСлово і діло

Цілком реалістично, що на повернення РФ до рівня виробництва та споживання 2021 року за найкращих сценаріїв підуть десятиліття. Тобто нинішнє покоління вже ніколи не житиме, як у 2021 році.

Про це заявив російський економіст, професор університету Чикаго, а також професор і науковий керівник Факультету економічних наук Вищої школи економіки Росії Костянтин Сонін в ефірі youtube-каналу Популярна політика.

За його словами, повернення до колишніх умов життя в Росії може розпочатися у разі серйозних політичних змін, на кшталт перевороту та виведення військ з України.

«Треба розуміти, що той процес, який відбувався з 1992 року: прихід усіх цих (міжнародних – ред.) компаній, усі ці нові заводи, нове життя… це було не миттєво, це зайняло 20 чи 30 років», – наголосив експерт.

В той же час, Сонін не вірить, що навіть повне вимкнення економіки РФ саме по собі може усунути режим Путіна.

Колишній розвідник КДБ прокоментував дані ЦРУ щодо реакції Путіна на втрати у війні з УкраїноюКолишній розвідник КДБ Юрій Швець називає Путіна гопником і вважає, що втрати у війні не лише підривають позиції президента РФ, а й приземлюють його.

«Якщо хтось чекає від економічних санкцій, навіть найжорстокіших, що вони можуть вимкнути економіку, або що вони можуть через вимкнення економіки зсунути режим – ні, цього не буде. Навіть якщо Росію просто повністю обмежити по периметру, заборонити міжнародну торгівлю, трансфер будь-чого, вислати всіх послів та заборонити будь-які міжнародні контакти, це саме по собі до економічного колапсу та до того, що відбувалося у 1991 році, не призведе. Але це призведе до суттєвого зниження рівня життя», – зазначив професор.

Нагадаємо, за даними Bloomberg, Росія вже випередила Іран та Північну Корею за кількістю накладених на неї санкцій. Як повідомляють ЗМІ, щонайменше чверть російських топ-чиновників уже хочуть звільнитися, оскільки не були готові до такого розвитку подій.

Тим часом ЄС і США не припиняють посилювати тиск на РФ, у зв'язку з нелюдською агресією Путіна відносно України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: