Військові РФ захопили українське судно «Сапфір» та направляють його до Севастополя

Читать на русском
Українське судно Сапфір, яке знаходилось у територіальних водах України в районі острова Зміїний, захоплене російськими військовими.
Фото: ГУР

Українське судно «Сапфір», яке знаходилось у територіальних водах України в районі острова Зміїний, захоплене російськими військовими. Вони ведуть його до Севастополя.

Про це повідомляє ГУР із посиланням на інформацію, отриману від капітана судна, якому надали можливість зв'язатися з Адміністрацією морських портів України.

Туреччина закриває протоки Босфор і Дарданелли для кораблів РФМіністр закордонних справ Мевлют Чавушоглу заявив, що Анкара реалізує міжнародний пакт про воєнний прохід у Чорне море.

За словами капітана, на борту знаходяться «зелені чоловічки», які наставили на екіпаж зброю, а на судно прибув російський капітан, який взяв на себе керування судном.

«Вами незаконно захоплено та утримується українське рятувальне судно «Сапфір», яке знаходилось у територіальних водах України в районі острова Зміїний. Ваші дії є незаконними. Це прояв слабкості і класифікується як піратське захоплення. Ви порушили всі норми міжнародного морського права та ведення морських дій. Вимагаємо негайно звільнити рятувальне судно Сапфір та не перешкоджати його прямуванню в порт Одеса. Захоплення цивільного судна вкотре підтверджує, що російські військові не мають честі. Розв'язавши війну, ви прикриваєтеся цивільними. Це чергова ганебна сторінка вашого флоту», - йдеться у зверненні Одеського координаційно-рятувального центру до російських військових кораблів.

Цивільне рятувальне судно Сапфір перебуває на балансі морської пошуково-рятувальної служби України. Його використовують для патрулювання у відкритому морі та для порятунку суден, що потрапили в небезпеку.

Нагадаємо, раніше в Одесі заявили про потоплення російського корабля.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: