Літак «Мрія» знищено, але в «Укроборонпромі» обіцяли його відновити – деталі

Читать на русском
Український літак Мрія було знищено під час російської атаки. Орієнтовно, на його відновлення піде 3 млрд доларів і п'ять років.

У концерні «Укроборонпром» підтвердили, що під час атаки російських військових на аеродром у Гостомелі було знищено флагман української авіації – легендарний Ан-225 «Мрія».

Це сталося на аеродромі «Антонов»: «Мрія» перебувала на ремонті, тож не встигла вилетіти з країни. Проте в «Укроборонпромі» пообіцяли відновити літак – Україна докладе всіх зусиль, щоб ці роботи сплатила держава-агресор

«Окупанти зруйнували літак, але не зможуть зруйнувати спільну мрію. Вона обов'язково відродиться. За орієнтовними підрахунками на це знадобиться понад 3 млрд доларів і більше 5 років. Наше завдання зробити так, щоб ці витрати покрила саме Російська Федерація, яка завдала умисних збитків українській авіації та сектору вантажних авіаційних перевезень», – заявили в концерні.

«Росія знищила нашу «Мрію», але мрію про вільну від окупанта Україну знищити неможливо. Ми боротимемося за нашу землю та дім до переможного кінця. І після перемоги обов'язково, чуєте, обов'язково добудуємо нашу нову «Мрію», яка багато років чекає на це в безпечному місці», – додав гендиректор «Укроборонпрому» Юрій Гусєв.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що літак «Мрія» було знищено у перший день наступу Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: