У StateWatch підрахували, скільки коштів військового збору зібрали в бюджет за 8 років

Читать на русском
За 2021 рік до державного бюджету України надійшло 28,6 млрд грн військового збору Загалом за 8 років до бюджету надійшло понад 131 млрд грн.
Слово і діло

За 2021 рік до державного бюджету України надійшло 28,6 млрд грн військового збору. Загалом за 8 років до бюджету надійшло понад 131 млрд грн.

Як пише StateWatch, надходження військового збору зараховуються не на потребу Збройних сил України напряму, а до загального державного бюджету.

Кількістю чи вмінням: чи варто Україні збільшувати свою арміюПланам Володимира Зеленського збільшити чисельність армії на 100 тисяч може завадити нестача коштів.

Як відомо, військовий збір — це податок, який було введено в 2014 році для фінансування Збройних сил України. Цим податком обкладаються доходи фізичних осіб на території України. Ставка військового збору складає 1,5% від нарахованої заробітної плати.

Раніше, у Раді запропонували замінити ЄСВ, ПДФО та військовий збір єдиним податком.

Нагадаємо, «Слово і діло» вирішило проаналізувати можливості та оснащення Збройних сил України і розібратися, чи зможе українська армія дати відсіч агресору в умовах справжньої повномасштабної війни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: