Угорщина відмовилася розміщувати у себе додаткові сили НАТО

Читать на русском
США запропонували розмістити додаткові сили НАТО на території Угорщини. Однак у Будапешті від цієї ініціативи відмовилися.
Unsplash

США запропонували розмістити додаткові сили НАТО на території Угорщини. Однак у Будапешті від цієї ініціативи відмовилися.

Про це повідомляє Honvedelem.

Угорський міністр оборони Тібор Бенке заявив, що країна вже створила національні сили, тому в поточній ситуації нема потреби покладатися на іноземні підрозділи.

«Ми рухаємося далі цим шляхом, тому зараз, в ситуації, що склалася, не вважаємо за доцільне і не вимагаємо, щоб тут розміщувалися додаткові сили НАТО», – зазначив він.

Український редут: нові геополітичні виклики для ЄС та НАТОЩо означатиме для Європи повномасштабна війна в Україні та чи знайдуть запобіжники такого розвитку подій країни-учасниці НАТО – аналізував політолог Олександр Радчук.

Нагадаємо, Румунія готова збільшити присутність військового контингенту НАТО на своїй території через можливу ескалацію ситуації на кордоні з Україною.

Раніше ми писали, що НАТО посилює свою військову присутність у країнах Східної Європи на тлі нарощування Росією кількості військ на українському кордоні. Країни НАТО переводять сили у стан бойової готовності та перекидають додаткові кораблі та винищувачі до країн Східної Європи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: