Австрія розробила план евакуації свого посольства з України – МЗС

Читать на русском
На тлі можливої ​​агресії Росії, влада Австрії вже розробила план евакуації свого посольства з України, але остаточного рішення з цього приводу поки що ухвалено не було.
Радіо Свобода

На тлі можливої ​​агресії Росії влада Австрії вже розробила план евакуації свого посольства з України, але остаточного рішення з цього приводу поки що ухвалено не було.

Про це повідомив міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг у Брюсселі, пише офіційний сайт ЄС.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

За словами австрійського чиновника, рішення про евакуацію персоналу посольства у Києві прийматиметься залежно від розвитку ситуації.

«У нас, звісно, ​​є плани евакуації нашого посольства у Києві. Але поки що ми їх ще не реалізували, бо саме зараз слід спостерігати за ситуацією всіма силами. Але якщо ситуація із загрозою чи безпекою зміниться, за чим ми щодня спостерігаємо, тоді ми вдамося до цього кроку», - заявив Шалленберг.

Нагадаємо, 24 січня, влада Великої Британії почала відкликати співробітників свого посольства в Україні на тлі попереджень про російське вторгнення.

Також зазначимо, що Держдепартамент США дозволив дипломатам посольства США в Україні «добровільну евакуацію».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: