Підсумки 2021 року: як голови обладміністрацій виконували обіцянки

Читать на русском
Хто з голів обласних адміністрацій виконав найбільше обіцянок у 2021 році, а хто не виконав жодної й чому, розібралося Слово і діло.
Слово і діло

За 2021 рік найбільше обіцянок із голів обласних адміністрацій виконали Валентин Резніченко та Олег Синєгубов – по 71%.

Про це повідомляє «Слово і діло».

Голову Дніпропетровської обладміністрації Резніченка було призначено на посаду у грудні минулого року. За 2021 рік він виконав 5 обіцянок (71%), невиконаних у нього немає, 2 обіцянки залишаються у процесі.

Олег Синєгубов, який у грудні перейшов з посади голови Полтавської ОДА на посаду очільника Харківської обладміністрації, за рік також виконав 5 обіцянок (71%), провалив – 2.

Якщо Резніченко та Синєгубов виконали найбільше обіцянок у відсотковому співвідношенні, то саме за кількістю виконаних лідирують Павло Кириленко та Сергій Гайдай.

Глава Донецької обладміністрації Кириленко за рік виконав 14 зобов'язань (41%), жодного не провалив, 20 залишаються у процесі.

У Гайдая, який керує Луганською ОДА, за рік також 14 виконаних обіцянок (28%), ще 36 обіцянок залишаються у процесі.

Керівник Черкаської ОДА Олександр Скічко за рік виконав 8 обіцянок (47%), не виконав – одну, ще 8 перебувають у процесі реалізації.

40% обіцянок цього року виконав голова Львівської ОДА: у Максима Козицького 4 виконані обіцянки, одна провалена та 5 – у процесі.

Віталій Бунечко, який є головою Житомирської ОДА, за рік виконав 10 обіцянок (36%), жодної не провалив і 18 перебувають у процесі реалізації.

Обіцянки на 2022 рік: що мають зробити члени Кабміну ШмигаляВіктор Ляшко обіцяв, що Україна зможе діагностувати СМА у немовлят. Глава Мінсоцполітики Лазебна обіцяла запровадити накопичувальну пенсійну систему.

Трохи менший рівень відповідальності у Сергія Борзова: голова Вінницької обласної адміністрації за рік виконав 11 обіцянок (34%), не виконав – 3, у процесі реалізації – 18.

Голова Тернопільської ОДА Володимир Труш у 2021 році виконав 3 обіцянки (17%), не виконав – 2, у процесі залишаються – 12. У голови Рівненської ОДА Віталія Коваля теж 3 виконаних зобов'язання (27%), одне не виконано та 7 у процесі.

Жодної обіцянки протягом року не виконали:

  • голова Київської ОДА Василь Володін – усі 12 зобов'язань у процесі реалізації;

  • голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук – одна провалена обіцянка та 6 у процесі;

  • голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко – 2 провалені та 3 у процесі;

  • голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький – одна провалена обіцянка та 3 у процесі;

  • керівник Івано-Франківської ОДА Світлана Оніщук – одна обіцянка не виконана і одна перебуває у процесі;

  • голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій – обіцяє мало, лише одне зобов'язання у процесі.

Голова Запорізької обласної адміністрації Олександр Старух за рік виконав одну обіцянку (7%), одну не виконав та 13 перебувають у процесі реалізації.

У Віталія Кіма з Миколаївської ОДА теж одне виконане за рік зобов'язання (33%) та 2 перебувають у процесі.

Решта керівників обласних адміністрацій також не має жодної виконаної за рік обіцянки, але це тому, що вони нещодавно були призначені на посади. Так, Дмитра Живицького було призначено до Сумської ОДА 25 червня, він поки що встиг дати 9 обіцянок.

Марія Чорна 27 травня стала головою Кіровоградської ОДА, і в неї поки що лише одна обіцянка у процесі. Головою Чернігівської обладміністрації 4 серпня призначили В'ячеслава Чауса, він дав поки що 2 обіцянки.

З 22 жовтня Геннадій Лагута працює на посаді голови Херсонської ОДА, і він ще не дав жодної обіцянки. Віктор Микита, якого 10 грудня призначили до Закарпатської ОДА, поки що дав 3 обіцянки.

Загалом протягом року по одному разу змінився керівник ОДА в Івано-Франківській, Закарпатській, Харківській, Сумській, Херсонській та Кіровоградській областях. Не враховуючи тимчасових виконувачів обов'язків.

Усі обіцянки голів обладміністрацій можна переглянути за посиланням.

Нагадаємо, на інфографіках можна подивитися, скільки голови ОДА заробили у січні, лютому, березні, квітні, травні, червні, липні, серпні, вересні, жовтні та листопаді.

«Слово і діло» проаналізувало, як міністри виконували обіцянки протягом 2021 року.

Також ми писали, скільки обіцянок виконав та провалив цього року Володимир Зеленський.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: