Мігранти на польсько-білоруському кордоні: на свята ситуація погіршилася

Читать на русском
Кілька десятків людей намагалися прорватися силою через польсько-білоруський кордон. Про це інформує прикордонна служба Польщі у Twitter.
Фото - Twitter

Кілька десятків людей намагалися прорватися силою через польсько-білоруський кордон. Перед святами ситуація погіршилася.Про це інформує прикордонна служба Польщі у Twitter.

«Після опівночі на ділянці, що охороняється підрозділом Прикордонної служби в районі населеного пункту Мельник, група із 36 іноземців силою форсувала кордон. У бік польських патрулів кидали каміння. Ніхто не постраждав», - сказано у повідомленні.

Найважчі міграційні кризи у світі за останні рокиТисячі мігрантів перебувають на кордоні Білорусі та Польщі. Аналогічні кризи у світі – на інфографіці.

Також стало відомо, що польські прикордонники щодня фіксують нові спроби нелегально потрапити в країну.

А на дорогах затримують водіїв, що допомагають мігрантам, які все ж перейшли кордон непоміченими.

Нагадаємо, міграційна криза на кордоні Білорусі з Польщею триває із серпня. Україна теж вирішила зміцнити свій держкордон.

Як відомо, на кордоні Білорусі з європейськими країнами вже кілька місяців перебувають тисячі мігрантів із країн Африки та Близького Сходу.

У нинішній кризі Європа звинувачує Олександра Лукашенка: його режим (за схвалення Кремля) сприяв збільшенню потоку мігрантів, а також «підігріває» ситуацію на кордоні. «Слово і діло» згадало інші міграційні кризи у світі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: