На Донеччині організаторку «референдуму» ув’язнили на 5 років

Читать на русском
Донецький апеляційний суд засудив місцеву мешканку до 5 років ув’язнення за організацію незаконного референдуму на Донеччині.
Фото з відкритих джерел

Донецький апеляційний суд засудив місцеву мешканку до 5 років ув’язнення за організацію незаконного референдуму на Донеччині.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

Відомо, що Донецький апеляційний суд скасував вирок суду першої інстанції і засудив жінку до 5 років позбавлення волі за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Ідея з референдумом щодо Донбасу: сценарій деокупації чи загроза нацбезпеціВлада не виключає варіанту проведення всеукраїнського референдуму щодо майбутнього статусу тимчасово окупованих територій. Які небезпеки такого варіанту розвитку подій – у матеріалі політолога Олександра Радчука.

Суд встановив, що у травні 2014 року мешканка с. Гришине брала активну участь в організації та проведенні у м. Красноармійську – нині Покровську незаконного «загального обласного референдуму» щодо визнання державної самостійності так званої «ДНР».

«Засуджена обіймала посаду члена фейкової дільничної виборчої комісії», – йдеться у повідомленні.

Свою провину жінка не визнала.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала одного з організаторів псевдореферендуму 2014 року на Донбасі. Зловмисник закликав зривати державні прапори та голосувати за приєднання регіону до так званої «ДНР».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: