На межі можливостей: у Грузії заявили про дуже напружену ситуацію з COVID-19

Читать на русском
Грузинська система охорони здоров'я, як заявили, працює на межі можливостей - у країні виявляють по 4 тисячі нових випадків коронавірусу на день.
Ілюстративне фотоУкрінформ

У Грузії через важку епідеміологічну обстановку з COVID-19 система охорони здоров'я «працює на межі можливостей».

Про це заявив заступник голови національного центру контролю захворювань та громадського здоров'я Грузії Паата Імнадзе, повідомляє Sputnik.Грузія.

За словами чиновника, якщо кількість інфікувань продовжуватиме зростати, Грузії знадобиться мобілізація додаткових ліжок.

«Епідситуація в країні залишається напруженою. На жаль, у нас по чотири тисячі нових випадків на день, і є ймовірність зростання цього показника. Сьогодні система охорони здоров'я працює на межі можливостей», - сказав Імнадзе.

Вчені назвали ім'я першого у світі пацієнта з коронавірусомВчені назвали ім'я першого в світі пацієнта з коронавірусом. Це була продавчиня на ринку в Ухані.

Нагадаємо, що минулої доби, 20 листопада, у світі діагностували майже 487 тисячі нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19. Україна опинилася на другому місці у світі за добовою смертністю від Covid-19.

Раніше ми повідомляли, що ВООЗ прогнозує півмільйона смертей від коронавірусу в Європі взимку 2021-2022 року.

Згідно з даними ВООЗ, дельта-штам коронавірусу домінує по всьому світу. Наразі 99 відсотків нових випадків коронавірусу пов'язано саме з цим штамом. Таким чином, він став значно більш поширеним, ніж будь-які інші штами.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: