«Слуги народу» самостійно визначатимуть кандидатуру голови ВР – Зеленський

Читать на русском
Народні депутати із фракції Слуга народу самостійно визначатимуть кандидатуру на посаду голови Верховної Ради у разі відставки Дмитра Разумкова.
Укрінформ

Народні депутати із фракції «Слуга народу» самостійно визначатимуть кандидатуру на посаду голови Верховної Ради у разі відставки Дмитра Разумкова.

Про це президент Володимир Зеленський повідомив під час пресконференції у Трускавці.

Він зазначив, що Дмитро Разумков будує своє особисте політичне життя і сторониться однопартійців. Тому фракція «Слуга народу» хоче відкликати його з посади голови Верховної Ради. За його словами, нардепи самостійно визначатимуться із новою кандидатурою на цю посаду.

«Невигідний» спікер: чи зможе Банкова відправити Разумкова у відставкуРозмови про можливу відставку Разумкова загострилися з початком політичного сезону. Кому може бути вигідна відставка спікера та чи піде Разумков у відставку найближчим часом, читайте у матеріалі Слово і діло.

«Обов’язково буде фракція, яка буде проговорювати, хто може бути тією чи іншою кандидатурою від монобільшості на місце спікера. У такому форматі у нас завжди все відбувається: 70% на 30%», – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, 30 вересня голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія почав процедуру збору підписів за відставку Дмитра Разумкова з посади спікера Верховної Ради. Вони вже надійшли в Апарат ВР. Пізніше Арахамія подав ще одне звернення – особисте.

Сам Разумков не виключив, що його можуть спробувати позбавити депутатського мандата.

2 жовтня стало відомо, що нардепи від «Слуги народу» у Трускавці почали збирати підписи за відставку Дмитра Разумкова з посади спікера ВР. Та вже з 4 жовтня хочуть почати процедуру відкликання його з посади. Для цього вже все готово.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: