Путін і Лукашенко погодили 28 програм для «Союзної держави»

Читать на русском
Всі узгоджені програми спрямовані переважно на економічну сферу. 10 вересня їх має схвалити Радмін Союзної держави
Путін і Лукашенкоkremlin.ru

Росія і Білорусь погодили 28 програм так званої «Союзної держави Росії та Білорусі». Ці програми спрямовані переважно на економічну сферу взаємовідносин двох країн.

Про це [повідомила] (http://kremlin.ru/events/president/news/66648) пресслужба Кремля з посиланням на заяву президента РФ Володимира Путіна після зустрічі з президентом Білорусі Олександром Лукашенком 9 вересня.

«Сьогодні хотів би із задоволенням зазначити, що узгоджені всі 28 програм... Мова йде про 28 так званих союзних програм, які націлені на уніфікацію законодавства Росії та Білорусі в різних областях економіки, на вирівнювання умов діяльності господарюючих суб'єктів двох країн, побудова єдиних фінансових і енергетичних ринків, транспортного простору, формування і реалізацію загальної промислової та сільськогосподарської політики» - заявив Путін.

10 вересня програми будуть схвалені Радою Міністрів Союзної держави в Мінську.

«Після чого вони будуть винесені на затвердження Вищої Державної ради Союзної держави, засідання якої планується провести до кінця поточного року. Ми домовилися з Олександром Григоровичем, зараз подивимося наші графіки та визначимо більш-менш точну дату» - сказав російський президент.

Лукашенко, виступаючи на пресконференції після переговорів, заявив, що інтеграція Білорусі та Росії націлена насамперед на зростання добробуту народів.

«Варто запитати наших критиків в Білорусі, які дуже багато – і втікачі, і живуть в Білорусі так звані опозиціонери, критикуючи мене і владу, кричали. Ось я хочу запитати у них, а у критиків нашої інтеграції в Росії хочу поцікавитися: і де ви бачите тут гирю на нозі Російської Федерації? Нічого поганого для народів Білорусі та Росії в цих програмах немає і бути не могло. Все націлене на зростання добробуту наших народів. І треба вже поставити крапку в цих всіх розмовах - наша інтеграція носить виключно взаємовигідний характер» - сказав він»

Нагадаємо, якщо Росія і Білорусь все-таки створять союзну державу, це матиме для України далекосяжні наслідки та представлятиме для неї величезну небезпеку. Про це заявив президент Володимир Зеленський.

Раніше міністр закордонних справ України заявив, що зближення Росії та Білорусі є великою загрозою національній безпеці України, оскільки Росія буде використовувати Мінськ, як плацдарм для подальшої агресії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: