Розстріли на Майдані: суд дозволив заочне розслідування щодо Януковича

Читать на русском
Суд дозволив заочне розслідування щодо Януковича у справі розстрілів на Майдані. Він переховується на території РФ.
Слово і діло

Суд дозволив заочне розслідування щодо експрезидента України Віктора Януковича.

Як інформує Офіс генерального прокурора, Печерським районним судом міста Києва задоволено клопотання слідчого ДБР «про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно колишнього президента України у кримінальному провадженні за фактами організації низки тяжких та особливо тяжких насильницьких злочинів, у тому числі умисних вбивств, скоєних відносно мітингувальників у лютому 2014 в центральній частині міста Києва – на Майдані Незалежності та прилеглих вулицях».

Роковини розстрілів на Майдані: що обіцяють політики18-20 лютого в Україні згадують тих, хто загинув у результаті розстрілів на Майдані. Ці дні стали найбільш кривавими за час Революції Гідності.

Як вказують у прокуратурі, експрезидент переховується на території РФ, а рішення суду дозволяє проводити досудове розслідування за його відсутності.

Раніше Київський апеляційний суд підтвердив законність рішення про заочний арешт колишнього президента Віктора Януковича у справі про захоплення державної влади.

Нагадаємо, 12 травня 2020 року Печерський районний суд Києва заочно заарештував четвертого президента України Віктора Януковича у справі про розстріли на Майдані 18-20 лютого 2014 року.

Також Януковича заочно заарештували у справі про узурпацію влади. В Офісі генпрокурора заявили, що заочний арешт дозволяє знову запустити процедуру екстрадиції Януковича з Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: