Громадянства України можуть позбавити через паспорт РФ - законопроект

Читать на русском
Напередодні Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, згідно з яким пропонується ввести в декларації чиновників нову графу про наявність громадянства інших країн або посвідки на проживання.
Главком

У Верховній раді зареєстровано законопроект, яким пропонується позбавляти українців громадянства за отримання російського паспорта. Текст законопроекту поки не опублікований.

Про це повідомляє РБК-Україна, з посиланням на сайт парламенту.

Як повідомляється, минулої доби, 23 липня, в парламенті зареєстрували законопроект, згідно з яким пропонується позбавляти українського громадянства. Але тільки в тому випадку, якщо українець добровільно вступає в громадянство країни-агресора.

Наразі проект передали на розгляд керівництву, його текст ще не оприлюднили.

Які країни надають громадянство або посвідку на проживання за інвестиціїВ яких країнах можна отримати громадянство або посвідку на проживання за інвестиції, яку мінімальну суму доведеться вкласти – на інфографіці.

Зазначимо, що напередодні президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, згідно з яким пропонується ввести в декларації чиновників нову графу про наявність громадянства інших країн або посвідки на проживання.

Нагадаємо, що 16 липня РНБО прийняло рішення додати в декларації, які заповнюють чиновники, рядок про наявність подвійного громадянства. Також її потрібно буде заповнювати при наявності посвідки на проживання в іншій країні. Це зроблено з метою уникнути зловживань чиновниками.

Раніше ми повідомляли, що у Міністерстві закордонних справ України засудили залучення жителів ОРДЛО до виборів у Держдуму Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: