Суд скасував припис НАЗК наглядовій раді «Нафтогазу» щодо Вітренка

Читать на русском
ОАСК зупинив дію припису НАЗК на ім'я наглядової ради Нафтогазу про припинення контракту з головою правління Вітренком.
Юрій ВітренкоФото: Facebook

Окружний адміністративний суд Києва зупинив дію припису НАЗК на ім'я наглядової ради «Нафтогазу України» про припинення контракту з головою правління компанії Юрієм Вітренком.

Про це повідомила пресслужба Нафтогазу у понеділок, 5 липня.

Вітренко і «Нафтогаз»: чому НАЗК вважає його призначення незаконним і що кажуть у компаніїЮрія Вітренка хочуть звільнити з Нафтогазу. Такий припис винесло НАЗК. Чому ухвалили рішення і як відреагували в компанії.

Таке рішення суд ухвалив сьогодні.

«Рішення ОАСК логічно узгоджується із висновками міжнародної юридичної компанії, які є у розпорядженні Нафтогазу та свідчать, що НАЗК діяло з очевидними порушеннями закону. У випадку виявлення порушень, на які посилається Нацагентство, та для припинення трудового договору з головою правління компанії, воно мало звернутися до суду, а не спрямовувати припис до наглядової ради Нафтогазу, чи до будь-якого іншого адресата», - заявили у «Нафтогазі».

Нагадаємо, НАЗК 1 липня направив припис голові наглядової ради НАК «Нафтогаз України» Клер Споттісвуд, у якому вимагає припинити контракт з Вітренком.

Вітренко через суд зажадав зупинити дію нового розпорядження НАЗК.

Відзначимо, це вже другий припис НАЗК, який оскаржено в суді. Перший було на ім'я Кабміну – також з вимогою звільнити Вітренка.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: