«Північний потік-2» розколює Європу – Кулеба

Читать на русском
Україна виступає проти ПП-2, оскільки проєкт загрожує енергетичній безпеці Європи та перетворений Москвою в інструмент розколу союзників в Європі.
Кулеба і Файхтmfa.gov.ua

Російський газопровід «Північний потік-2» в руках Росії перетворений на інструмент для розколу союзної Європи.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час зустрічі з Державним секретарем Міністерства економіки та енергетики Німеччини Андреасом Файхтом, повідомляє пресслужба МЗС України.

Кулеба зазначив, що Україна виступає проти ПП-2, оскільки проєкт загрожує енергетичній безпеці Європи та перетворений Москвою в інструмент розколу союзників в Європі.

Геополітичний ва-банк: як Україні отримати зиск із «Північного потоку-2»Запуск Північного потоку-2 може вибити не лише економічний, але й геополітичний ґрунт з-під ніг України. Чи можливо цьому протидіяти та чому варто мислити прагматичніше – дізнавався політолог Олександр Радчук.

«У перший день візиту до Берліна я провів важкі переговори щодо Північного потоку-2 і нормандського формату. В обох випадках діє правило: ніщо остаточно не погоджено, поки все не погоджено», - розповів міністр.

Раніше радник міністра енергетики України Олена Зеркаль зазначила, що будівництво газопроводу «Північний потік-2» – це геополітична проблема, яку потрібно вирішувати на геополітичному рівні із застосуванням відповідних механізмів. Також Зеркаль зазначила, що США не скасували санкції по «Північному потоку-2», а тільки поставили їх на паузу.

Крім цього, США і Німеччина розглядають можливість виплати Україні компенсації після завершення будівництва «Північного потоку-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: