У Чехії оголосили вирок найманцеві, який воював на Донбасі

Читать на русском
Суд Праги сьогодні заочно засудив до 20 років тюремного ув'язнення 32-річного громадянина Чехії Мартіна Кантора, котрий воював на Донбасі на стороні так званої «ЛНР».

Суд Праги сьогодні заочно засудив до 20 років тюремного ув'язнення 32-річного громадянина Чехії Мартіна Кантора, котрий воював на Донбасі на боці так званої «ЛНР».

Він визнаний винним в скоєнні теракту та участі в терористичній організації, пише чеське видання Novinky.

Кантор в 2015 році вилетів з Праги через Ростов-на-Дону на Донбас. Там він пройшов вишкіл і став снайпером у військових формуваннях «ЛНР». Згідно з обвинувальним висновком, йому присвоїли звання сержанта.

Кантор брав участь у бойових діях.

«У складі розвідувально-диверсійної групи він особисто встановлював міни і гранатомети в районі лінії розмежування», - цитує видання прокурора Мартіна Білі.

Під час суду показання дали кілька експертів і свідків - друзі підсудного. Вони повідомили, що Кантор говорив про бажання взяти участь у бойових діях в Україні на стороні проросійських сепаратистів і писав їм про свої успіхи в лавах підрозділів «ЛНР».

Громадянина Чехії судили заочно, оскільки він не повернувся в країну з України і його місцеперебування невідоме.

У зв'язку з участю чеських громадян в бойових діях на Донбасі в країні відбувся масштабний рейд, під час якого було затримано п'ятьох осіб. Вони підозрюються у скоєнні терористичних злочинів.

Раніше на Луганщині поліцейські викрили бойовика «ЛНР».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: