Держбюро розслідувань прийшло з обшуками в ДПЗКУ

Читать на русском

Зазначається, що співробітники ДБР проводять обшуки на поверсі керівництва ДПЗКУ, причина - хабар одному з керівників департаментів корпорації
Затримання чиновника ДПЗКУdbr.gov.ua

Державне бюро розслідувань 12 березня прийшло з обшуками в будівлю Державної продовольчо-зернової корпорації України (ДПЗКУ) з приводу можливого отримання хабаря одним з начальників департаментів за призначення одного з регіональних керівників.

Про це повідомляє ДБР.

«Оперативними працівниками ДБР встановлено, що керівною ланкою Корпорації запроваджено механізм вимагання неправомірної вигоди від підпорядкованих підрозділів за продовження перебування на посаді їх керівників», - наголошується в повідомленні Держбюро.

В ході слідства був офіційно зафіксований факт вимагання керівником одного з департаментів ДПЗКУ хабаря в розмірі 35 тисяч доларів США. Потерпілий - директор однієї з філій, гроші від нього вимагали за забезпечення його подальшого перебування на цій посаді.

«12 березня 2021 року за результатами проведення комплексу скоординованих слідчих розшукових дій слідчими ГСУ ДБР затримано в порядку ст. 208 КПК України вказаного керівника одного з департаментів», - сказано в повідомленні.

Наразі вирішується питання повідомлення про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч.3 ст. 368 КК України) та обрання запобіжного заходу.

ДБР викрито схему вимагання грошей за посаду до «Державної продовольчо-зернової корпорації України»Державне бюро розслідувань

Раніше народний депутат фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв в ефірі 16+ на skrypin.ua підтвердив, що посада голови ДПЗКУ була однією з головних умов, які виставили на переговори про можливість утворення нового коаліційного уряду.

Нагадаємо, раніше нардеп Олександр Дубинський повідомив, що Тимошенко «гарантувала 19 голосів за бюджет» в обмін на посаду голови ДПЗКУ. Зв'язок між голосуванням Тимошенко за бюджет і призначенням Андрія Власенка керівником Державної продовольчо-зернової корпорації зазначив також нардеп Ярослав Железняк.

Менш ніж за місяць до цього Мінекономіки звільнив Андрія Власенка з посади голови ДП «Укрліктрави». У кеші пошуковика Google збереглася видалена новина міністерства - в ній йшлося про неналежне виконання службових обов'язків Власенка на попередній посаді та незадовільний фінансово-господарський стан очолюваного ним підприємства.

Також ми писали про те, що в лютому 2021 в ДПЗКУ пройшли обшуки. Причиною цих обшуків стала страхова угода на 99 млн грн, укладена командою нового керівництва корпорації на завідомо невигідних для суспільства умовах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: