Ситуація в Білорусі: чи піде Лукашенко на переговори з опозицією

Читать на русском
Віталій Баладиректор Агентства моделювання ситуацій

Олександр Лукашенко заявив, що готовий вести переговори з опозицією. Зокрема, зі студентськими та трудовими колективами, додавши, що з вулицею ніхто розмовляти не буде. У коментарі «Слово і діло» директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала зазначив, що ситуацію в Білорусі в будь-якому разі буде використовувати Росія.

«Це насправді дуже неоднозначне питання. У будь-якому разі ця ситуація використовується і буде використовуватися Російською Федерацією. Щодо якихось поступок у переговорах – це технологічно правильно. І за великим рахунком, Лукашенко може погодитися на передчасні парламентські вибори, щоб тільки залишитися на посаді», – сказав Бала.

На його думку, під час переговорів ситуація може змінитися, якщо вони відбудуться.

Експерт додав, що обидві сторони можуть використати таку ситуацію у своїх інтересах.

Голова ЄС не може додзвонитися до ЛукашенкаЗаступник голови ЄС Хельга Шмід розповіла про безрезультатні спроби керівництва зв’язатися з Олександром Лукашенком.

«З однієї сторони, ця заява може бути пов’язана з тим, щоб втягнути своїх опонентів у перемовини і фактично не дати протестному руху створити свого лідера. У подальшому ситуація залежатиме від того, наскільки люди, які протестують, спроможні організувати перший етап цих перемовин та перехопити ініціативу. З іншої сторони – як Лукашенко сам буде використовувати цю ситуацію, щоб залишитися при владі?» – прокоментував Віталій Бала.

Нагадаємо, у Києві активісти утворили «ланцюг солідарности» під посольством Білорусі.

Також нещодавно міністр іноземних справ Дмитро Кулеба назвав відмінність між подіями в Білорусі та українським Майданом.

Крім того, лідери країн ЄС не визнають результатів виборів у Білорусі та запровадять санкції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: