Зеленський та очільник ЄБРР обговорили запуск антикорупційної програми в «Укравтодорі»

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з в. о. президента Європейського банку реконструкції та розвитку.
Фото - «Слово і діло».

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з в. о. президента Європейського банку реконструкції та розвитку Юргеном Рігтерінком.

Як інформує пресслужба ОПУ, вони обговорили підготовку реалізації нового спільного проекту між Україною та ЄБРР в межах Національної програми «Велике будівництво».

Кому та скільки заборгувала Україна: динаміка зовнішнього й гарантованого державою боргівУкраїна винна гроші не тільки МВФ, але й комерційним банкам, окремим державам, а також міжнародним фінансовим організаціям.

Мова йде про проект «Розвиток транс’європейської транспортної мережі» на загальну суму 900 млн євро (450 млн євро – залучення коштів Європейського інвестиційного банку, 450 млн євро – коштів ЄБРР). Кредитну угоду з ЄБРР заплановано підписати у кінці 2020 – на початку 2021 року.

Також Україна та ЄБРР планують підготовку меморандуму щодо впровадження низки антикорупційних заходів у державних компаніях, які реалізують спільні з банком проекти. Зокрема, Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор) стане першим органом влади, у якому буде розроблено та реалізовано комплексну програму, спрямовану на підвищення якості та прозорості управління проектами.

Зеленський відзначив і позитивні результати двосторонньої співпраці - підписання кредитної угоди між АТ «Укргазвидобування», Міністерством фінансів та ЄБРР на 52 млн євро.

Раніше ЄБРР оцінив вплив коронавірусу на економіку України.

Нагадаємо, через економічну кризу та наслідки епідемії коронавірусу багатьом країнам доведеться позичати чималі гроші, щоб відновити економіку. Україна не виключення, хоча країна й так має достатньо боргів. «Слово і діло» пропонує подивитись динаміку зовнішнього державного та гарантованого державою боргу України у 2009-2020 роках.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: