Економіка під час COVID-19: чи зростатиме рівень безробіття

Читать на русском
Андрій Бліновекономічний і фінансовий експерт

На тлі економічного відновлення в Україні скорочується кількість безробітного населення. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Економічний експерт Андрій Блінов зауважив у коментарі «Слово і діло», що економічне зростання спрогнозувати сьогодні важко, однак сплеск рівня безробіття Україна вже минув.

«Про економічне відновлення говорити можна, бо в нас послаблюється карантин, і кількість зайнятих людей, які повернулися до роботи принаймні у великих місцях, збільшується. Про загальний обсяг – це відкрите питання, оскільки, коли економіка повернеться до тих показників, які були перед епідемією, невідомо. Можемо сказати, що сплеск безробіття подоланий, занчною мірою безробіття в Україні також компенсується трудовою міграцією. Ми бачимо, що кордони де-не-де відкрилися, але на сьогодні ще цей тиск зберігається. Поліпшення ситуації залежатиме від того, чи буде друга хвиля епідемія, й тоді ми зрозуміємо, коли може стабілізуватися економіка», – сказав Блінов.

Він підкреслив, що стан української економіки також залежить і від світових процесів, які також переживають складні часи через пандемію.

Співрозмовник додав, що ситуація з квітня почала покращуватися, але прогнозувати тренди ще зарано.

Шмигаль заявив про скорочення безробіття в УкраїніНа тлі економічного відновлення в Україні скорочується кількість безробітного населення, зазначив прем'єр-міністр.

«Передусім складні часи спіткають авіакомпанії, бізнеси, що пов’язані із сервісами, конференціями тощо. Коронавірус водночас підштовхнув онлайн-індустрію, і витрати, пов’язані із цими речами, будуть переглянуті. Тому бізнес, пов’язаний із організацією зустрічей та сервісом, не оговтається щонайменше два роки, оскільки в широких масах та діловій сфері почала формуватися культура дистанційних зустрічей. Це одна з головних змін, на яку слід очікувати», – сказав Андрій Блінов.

Економічний експерт підсумував, що складнощі можуть бути під час повернення економіки до звичайного режиму, коли екстрений фактор у вигляді коронавірусузникне.

Раніше в Мінекономіки заявили, що в Україні протягом двох тижнів не збільшується кількість безробітних громадян.

Нагадаємо, за даними Держстату, у червні Україні зареєстровано 516 тис. безробітних. Це на 76% більше, ніж торік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: