ВАКС призначив до розгляду справу екснардепа Колєснікова

Читать на русском
Антикорупційний суд призначив до розгляду обвинувальний акт стосовно чергового колишнього члена українського парламенту.
Дмитро Колєсніков у суді

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду обвинувальний акт стосовно колишнього народного депутата від фракції «Опозиційного блоку» Дмитра Колєснікова про незаконне одержання компенсації за оренду житла в Києві.

Таке рішення 6 липня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло» з посиланням на трансляцію засідання.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Валентин Мусіяка просив суд призначити до розгляду справу Колєснікова на підставі складеного обвинувального акту. Адвокати екснардепа не заперечували проти призначення і не наполягали на поверненні обвинувального акту. На думку захисту, навіть якщо суд поверне обвинувальний акт прокурору, то той не зможе виправити виявлені ними недоліки.

Також прокурор САП просив розглядати цю справу у відкритому судовому засіданні та оголосив перелік свідків, яких необхідно буде викликати до суду. Водночас захист Колєснікова заперечував проти відкритого засідання. На думку адвоката, у засіданні озвучуватиметься особиста інформація екснардепа, в тому числі адреса проживання, а тому просила розглядати справу у закритому засіданні.

«Призначити обвинувальний акт стосовно Дмитра Колєснікова до судового розгляду на 13 липня», – оголосив суддя.

За даними слідства, з грудня 2014-го до жовтня 2018 року Колєсніков незаконно отримав із державного бюджету компенсацію витрат на винайм номеру в готелі «Київ» у сумі 738,74 тис. грн нібито через те, що не мав власного житла в столиці. Однак, як встановили детективи, насправді власне житло в столиці у народного депутата було і він свідомо приховав цей факт.

Нагадаємо, детективи повідомили про підозру Колєснікову. Пізніше суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави. Пізніше САП направила цю справу до суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: