Вибори восени: чи є ризик розпуску парламенту

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт

Місцеві вибори в Україні заплановані на 25 жовтня, водночас восени очікується друга хвиля епідемії коронавірусу. Політолог Петро Олещук у коментарі «Слово і діло» зауважив, що чинна монобільшість у парламенті більш стійка, ніж коаліції попередніх скликань і парламенту не загрожує розпуск.

«Більша частина наших кабмінів існувала без будь-яких програм. До того ж і без більшості в парламенті. Наприклад, ніякої більшості не було за часів Гройсмана. Це не завадило йому існувати досить тривалий час. Тому, справді, наявність чи відсутність більшості в парламенті не є індикатором передчасних виборів чи чогось подібного», – сказав експерт.

Місцеві вибори: як партіям підвищити результатПід час місцевих виборів політичні партії повинні орієнтуватися на локальних лідерів та активістів, вважає експерт.

Олещук додав, що ситуація з монобільшістю навряд приведе до розпуску Верховної ради та передчасних парламентських виборів.

На думку політолога, те, що ВР не підтримала програму дій свого уряду, свідчить не про відсутність коаліції, а проте, що уряду Шмигаля не парламентарії не хочуть давати імунітет.

«Ця коаліція найбільш реальна, аніж всі попередні. Вона, звісно, не до кінця синхронно голосує, але вона більш реальна, ніж коаліція «Народного фронту» і «БПП», яка існувала під час каденції президента Порошенка», – зазначив Петро Олещук.

Раніше Верховна рада попередньо погодилася зменшити грошову заставу на місцевих виборах в Україні в дев'ять разів.

Як відомо, місцеві вибори в Україні мають відбутися 25 жовтня 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: