Трамп назвав «внутрішнім тероризмом» масові протести в США

Читать на русском
Масові заворушення в США не є мирними демонстраціями, а актами внутрішнього тероризму, заявив президент США Дональд Трамп.

Масові заворушення в США не є мирними демонстраціями, а актами внутрішнього тероризму.

Про це заявив президент США Дональд Трамп в своєму зверненні до співгромадян, повідомляє CNN.

«Це не мирні акції протесту, це акти внутрішнього тероризму. Вбивство безневинних людей є злочином проти людяності і проти Бога», - заявив Трамп.

Крім того, президент США зазначив, що регіональні та місцеві органи влади не змогли захистити мирних жителів від злочинців, які влаштовують заворушення в країні.

«В останні дні наша країна виявилася захоплена професійними анархістами, жорстокими натовпами, паліями, мародерами, злочинцями ... і іншими бунтівниками. Низка штатів і місцевих органів влади не вжили необхідних заходів для захисту житлових районів», - сказав Трамп.

Він додав, що федеральний уряд США має намір мобілізувати всі свої цивільні і військові ресурси, щоб покласти край заворушенням в країні.

За словами Трампа, він рекомендував кожному губернатору США розгорнути в його штаті національну гвардію в достатній кількості.

«Якщо місто або штат відмовляється вживати дії, необхідні для захисту життя і власності їх жителів, то я розверну Збройні сили США і швидко вирішу проблему за них», - додав він.

Протестні акції в США почалися після загибелі в Міннеаполісі афроамериканця Джорджа Флойда 25 травня після того, як під час затримання поліцейський натиснув йому коліном на горло. Правоохоронці підозрювали його у використанні фальшивих документів.

Також повідомлялося, що американські міста одне за одним почали запроваджувати комендантську годину через заворушення, що почалися після вбивства поліцією афроамериканського жителя Міннеаполіса.

Із початку масштабних протестів у США поліція заарештувала понад 4,1 тисячі осіб.

Президент Америки Дональд Трамп заявив, що США визнають рух «Антифа» терористичною організацією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: