У РНБО розглянули продовження заборони на російські соцмережі

Читать на русском
Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення щодо продовження заборони російських соцмереж.

Рада національної безпеки і оборони розглянула продовження заборони на російські соцмережі та сайти в Україні.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов, передає «Радіо Свобода».

Чи потрібне продовження санкцій проти російських соцмереж під час пандемії?Росія продовжує використовувати інформаційні ресурси під час епідемії для дезінформації, тому рішення РНБО про продовження санкцій на часі.

За його словами, питання про продовження заборони російських соціальних мереж вже розглянуто. Найближчим часом буде видано указ президента, відповідно до рішення РНБО, в якому можна буде ознайомитися з подробицями.

«РНБО вже все зробила, чекайте указ президента», - заявив Данілов.

Відзначимо, як пише «Укрінформ» з посиланням на джерела в ОПУ, президент Володимир Зеленський планує продовжити заборону на російські соціальні мережі і сайти. Попередньо, його указ може з'явитися 14 травня - у день, коли добігає кінця попередній термін заборони.

Як відомо, сьогодні в Раді проходить позачергове засідання. Однак нардепи зібрали необхідну кількість підписів для ще одного позачергового засідання 13 травня, щоб продовжити заборону на російські соціальні мережі.

При цьому у фракції «Слуга народу» відзначили, що якщо рішення щодо російських соцмереж вже ухвалили в РНБО, вкотре збиратися Раді немає необхідності.

Водночас на сайті ВР вже зареєстрований проєкт постанови про скликання ще одного позачергового засідання 13 травня. На порядку денному лише одне питання – про продовження заборони російських соцмереж. Час початку засідання не вказаний.

Нагадаємо, у травні 2017 року п'ятий президент України Петро Порошенко заборонив на три роки на соціальні мережі «Вконтакте» і «Однокласники», сайти Mail.Ru Group, а також сервіси «Яндекс».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: