Рада ухвалила зміни до регламенту: як голосували нардепи

Читать на русском

Верховна рада на позачерговому засіданні 16 квітня ухвалила зміни до регламенту. Вони передбачають особливу процедуру розгляду законопроектів у другому читанні, якщо було подано мінімум у п'ять разів більше поправок, ніж кількість статей або пунктів у документі. Це дозволить скоротити термін розгляду «антиколомойського закону», до якого подали понад 16 тисяч поправок. «Слово і діло» пропонує подивитися, як депутати голосували за зміни до регламенту.

Закон підтримали 242 народні депутати, 15 виступили «проти», 60 – утрималися, 39 – не голосували.

Фракція «Слуга народу» дала 204 голоси «за», один виступив «проти», 12 – утрималися, 12 – не голосували, 19 – були відсутні. «Опозиційна платформа – За життя» дала 15 голосів, 5 виступили «проти», двоє утрималися, 16 – не голосували і 6 – були відсутні.

Позафракційні депутати підтримали закон 10 голосами, ще 13 голосів «за» дала група «Довіра» (один не голосував, 3 – були відсутні).

Майже всі члени фракції «Європейська солідарність» (25 з 27) утрималися, один виступив «проти» і один – був відсутній. Більше половини складу «Батьківщини» була відсутня, 5 нардепів голосували «проти», 4 – не голосували. У групі «За майбутнє» 15 депутатів були відсутні, один голосував «проти», 5 – утрималися, один – не голосував. Більшість нардепів від «Голосу» утрималися.

Відзначимо, спікер Верховної ради Дмитро Разумков повідомив, що після набуття законом чинності в документ внесуть зміни, щоб він діяв тимчасово – на час карантину і ще 30 днів.

Нагадаємо, «Слово і діло» подивилося, наскільки активними раніше були народні депутати, які подали понад тисячу правок до «антиколомойського закону».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: