«Укроборонпром» звільнив керівників найбільших спецекспортерів

Читать на русском
Держконцерн Укроборонпром припинив дію контрактів з керівниками держкомпанії «Укрспецекспорт» Сергієм Проскуркіним і держпідприємства Спецтехноекспорт Владиславом Бельбасом.

Держконцерн «Укроборонпром» припинив дію контрактів з керівниками держкомпанії «Укрспецекспорт» Сергієм Проскуркіним і держпідприємства «Спецтехноекспорт» Владиславом Бельбасом.

Як повідомляє пресслужба концерну, трудові відносини з керівниками зазначених підприємств припинені з 23 жовтня за згодою сторін.

При цьому оголошено відбір кандидатів на посади керівників цих компаній. Заявки претендентів приймаються до 13 листопада.

На період відбору обов'язки генерального директора держкомпанії «Укрспецекспорт» покладено на Вадима Кожевникова, а керівництво держпідприємством «Спецтехноекспорт» буде здійснювати Євген Ларін.

Як повідомлялося, Солом'янський суд Києва 6 березня заарештував директора «Спецтехноекспорту» Владислава Бельбаса, встановивши альтернативний запобіжний захід у вигляді застави в 7 млн ​​грн. Суд також обрав запобіжний захід щодо колишнього директора держпідприємства Павла Барбуля у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення 1,9 млн грн застави.

Вже 8 березня стало відомо, що обидва топ-менеджера внесли застави і вийшли з СІЗО. При цьому суд відмовився відсторонити Бельбаса від виконання посадових обов'язків.

Нагадаємо, 4 березня детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) затримали чинного і колишнього директорів держпідприємства «Спецтехноекспорт», а також ще трьох колишніх посадових осіб держпідприємства за підозрою в розтраті $ 2,23 млн.

Досудовим розслідуванням встановлено, що колишній директор «Спецтехноекспорту» із залученням двох своїх заступників, директора департаменту та завідувача сектором цього підприємства організував схему розтрати що належать державі в особі ДП «Завод 410 ЦА» коштів в сумі $ 2,2 млн і виведення їх за кордон на користь іноземної юридичної особи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: