Луценко відреагував на скаргу американського розвідника

Читать на русском
Ексгенпрокурор України Юрій Луценко заявив, що текст скарги офіцера правоохоронних органів США у частині, де йде мова про нього, маніпулятивний і не відповідає правді.

Ексгенпрокурор України Юрій Луценко заявив, що текст скарги офіцера правоохоронних органів США у частині, де йде мова про нього, маніпулятивний і не відповідає правді.

Про це він написав у Facebook.

«В звязку з масовими запитами повідомляю: я розцінюю текст скарги офіцера правоохоронного органу США в частині інформації про Луценка як маніпулятивний та неодноразово не відповідаючий правді», - написав Луценко.

За його словами, «встановленням істини в справі Бурісми та втручання в американські президентські вибори 2016 року мають виключно правоохоронні органи двох країн на основі механізму міжнародної правової допомоги».

У коментарях до посту Луценко додав, що його людиною називають того, кого він ні разу не бачив і не чув.

Нагадаємо, що в тексті розсекреченою записки вказується, що Трамп в розмові з Володимиром Зеленським похвалив Юрія Луценка, який на той момент очолював Генпрокуратуру, і наголосив на необхідності залишити його на цій посаді.

Комітет з розвідки Палати представників США опублікував розсекречену скаргу співробітника американської розвідки на телефонну розмову президента Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.

Скарга була розсекречена після публікації Білим домом стенограми цієї бесіди.

Згідно з розшифровкою розмови, Трамп просив Зеленського відновити розслідування по компанії Burisma, з якою пов'язаний син Джо Байдена Хантер. Фактів прямого тиску на Зеленського в документі немає.

Після скандалу навколо розмови Трампа із Зеленським спікер Палати представників Ненсі Пелосі оголосила про запуск процедури імпічменту Дональда Трампа через можливий тиск на президента України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: