В якій партії найбільше кандидатів у нардепи без політичного досвіду

Читать на русском

Тренд цьогорічних дострокових виборів до Верховної ради на нові обличчя змусив більшість партій включити до своїх списків не лише маловідомих людей, але й подекуди тих, у кого немає політичного досвіду. Добре це чи погано, дізнаємося, коли почне працювати новий парламент, а наразі «Слово і Діло» пропонує подивитися, в яких партіях, що набирають 5% підтримки виборців за останніми соціологічними дослідженнями, найбільше таких нових облич.

«Слуга народу», яка зараз лідирує в електоральних рейтингах, має в своєму списку кандидатів у нардепи найбільшу кількість людей, які не були раніше при владі, в тому числі й місцевого рівня, та не входили до будь-яких політичних партій чи осередків та громадських об’єднань чи структур. Виборчий список СН на 66% складається з таких людей.

Партію Смешка «Сила і честь» ми розглядали як таку, що потенційно може потрапити до Верховної ради, тому уважно подивились і її список. Виявилося, що 57% кандидатів від цієї політсили раніше не були в політиці.

Третю позицію посідає «Голос» Вакарчука, де більш ніж половина списку партії складається з політично недосвідчених кандидатів.

«Опоплаформа – За життя» має в складі свого списку 46% кандидатів без політичного досвіду.

Партія Порошенка «Європейська солідарність», незважаючи на ребрендинг та першу десятку списку, що складається здебільшого з нових обличь, загалом у списку має лише 21% кандидатів, які раніше були поза політикою.

У «Батьківщини» таких людей найменше – лише 20% тих, що не мали стосунку до політики.

Раніше ми досліджували, в списках яких партій, що балотуються до Ради, найбільше кандидатів-жінок.

Також «Слово і Діло» створило інтерактивний розділ, в якому можна подивитися всі програмні обіцянки партій, що йдуть до парламенту, спробувати проголосувати за відкритими списками й подивитися мажоритарників на своєму окрузі та що вони вже обіцяли раніше.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: