Опублікували проект указу Зеленського про достроковий розпуск ВР- ЗМІ (доповнено)

Читать на русском
У ЗМІ з'явився проект указу Володимира Зеленського про достроковий розпуск ВР і призначення позачергових виборів, який він планує підписати після інавгурації 20 травня.

У розпорядженні ЗМІ з'явився проект указу новообраного президента Володимира Зеленського про достроковий розпуск Верховної ради і призначення позачергових виборів, який він планує підписати після інавгурації 20 травня.

Як пише «Слово і Діло», проект виданню «Страна» передали джерела в оточенні Зеленського, уточнивши, що це попередній варіант.

Юридичних підстав для розпуску Верховної ради в команди Зеленського немає – юристВідсутність коаліції в Раді не дає можливості розпустити парламент, адже депутати мають 30 днів для створення нової. Які ще юридичні підстави спробує знайти Зеленський, ми запитали юриста.

«Ще тривають дискусії, але проект вже є. Можливо, він ще буде доопрацьовуватися», - сказало джерело.

У документі говориться, що, починаючи з 19 лютого 2016 року, після виходу з коаліції «Батьківщини» і «Самопомочі», у двох, що залишилися фракціях (БПП і «Народний фронт») знаходиться менше 226 депутатів. Тобто менше половини конституційного складу парламенту.

На цій підставі у президента є право розпустити Раду.

Раніше стало відомо, що Зеленський запрошує всіх бажаючих 20 травня зустрітися Маріїнському парку, щоб подивитися його інавгурацію.

Також сьогодні фракція «Народного фронту» вийшла з коаліці.

Про те, чи зможе новообраний президент Володимир Зеленський розпустити парламент, «Слово і Діло» розпитало експерта з конституційного права Олександра Москалюка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: