Два депутати заблокували підписання мовного» закону

Читать на русском
На думку нардепів з Опозиційного блоку, Андрій Парубій виніс законопроект на голосування, нібито порушивши чітко описану Регламентом процедуру

Одразу після голосування провладної коаліції за мовний закон (№5670-д) один з лідерів опозиції Олександр Вілкул подав до апарату Верховної ради проект постанови, підготовлений ним і головою фракції «Опозиційного блоку» Вадимом Новинським про скасування результатів голосування.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні на сайті «Опоблоку».

Рада ухвалила закон про державну мову: як голосували нардепиРада ухвалила закон про функціонування української мови. Його підтримали 278 народних депутатів, 38 виступили проти.

За словами нардепів, причиною стали грубі порушення під час постановки на голосування та голосування норм ст. 37 закону України про регламент ВР і ст. 84 Конституції України, що вимагають від народних депутатів голосувати персонально. Крім того, на думку Вілкула та Новинського, головуючий на засіданні Андрій Парубій виніс законопроект на голосування, нібито порушивши чітко описану регламентом процедуру.

Вілкул підкреслив, що «провокаційний мовний закон порушує Конституцію і суперечить європейським нормам права, які Україна ратифікувала й узяла зобов'язання виконувати».

Нагадаємо, ВР ухвалила у другому читанні «мовний» закон» – законопроект «Про функціонування української мови як державної».

Голова профільного комітету Верховної ради Микола Княжицький заявив, що адміністративну відповідальність за порушення «мовного» закону відтермінували на три роки.

Чинний глава держави Петро Порошенко заявив, що невідкладно підпише ухвалений закон, щойно він надійде до Адміністрації президента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: