Організатори Євробачення-2019 прокоментували скандал із Maruv

Читать на русском
Європейський мовний союз відреагував на ситуацію навколо відбору на пісенний конкурс в Україні.

У Європейській мовній спілці (EBU) заявили, що відповідальність за вибір учасника для Євробачення лежить безпосередньо на національному мовнику.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба конкурсу.

У Кабміні заговорили про зміни в правилах відбору на ЄвробаченняУ правила відбору представника від України на пісенний конкурс Євробачення потрібно внести зміни, щоб уникнути скандальної ситуації, яка виникла цього року з переможницею, співачкою MARUV.

«Кожен канал-учасник несе відповідальність за вибір свого представника для Євробачення відповідно до правил, встановлених Європейською мовною спілкою. Телекомпанія наразі веде переговори, щоб оголосити представника для конкурсу цього року, і як тільки вони будуть підтверджені, ми оголосимо на офіційних каналах Євробачення», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 23 лютого у фіналі національного відбору на Євробачення перемогу здобула MARUV. Однак Національна громадська телекомпанія України (НГТУ), яка є організатором відбору на пісенний конкурс, після оголошення результатів взяла дводенну перерву для затвердження остаточного рішення.

Через добу стало відомо, що Maruv не буде представляти Україну на пісенному конкурсі «Євробачення-2019» незважаючи на перемогу у фіналі національного відбору. У НСТУ зазначили, що мовник та співачка «не дійшли згоди через низку причин».

Сама Maruv заявила, що не готова перетворювати своє перебування на конкурсі в промоакції політиків.

Пізніше очільник «Національної суспільної телерадіокомпанії України» Зураб Аласанія заявив, що перемовини із наступним кандидатом для участі в Євробаченні 2019 року розпочнуться зранку 26 лютого.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: